Hoe en waarom zijn we begonnen met de regenhoezen

Onlangs schreef Ariane: een artikel in het Duits met een recensie van de regenhoes en vroeg me hoe en waarom we begonnen met de regenhoezen en ik dacht dat het misschien handig zou zijn om het hier ook in het Engels te schrijven. 

Dus, waarom en hoe? 

Ik woonde bijna 4 jaar in Kyoto, Japan en toen al was het meer dan gebruikelijk om te zien dat gezinnen met kinderen één auto en één elektrische fiets hadden om kinderen van en naar de kleuterschool te brengen en boodschappen te doen. Om dat het hele jaar door te kunnen doen, moest de fiets stabiel en gemakkelijk te manoeuvreren zijn, maar ook bescherming in alle weersomstandigheden. Voor mama is een goede regenjas of poncho vaak genoeg. Voor kinderen is regenbescherming een veel beter ontwikkeld onderwerp in Japan. Op de onderstaande foto's ziet u enkele van de meest populaire modellen regenhoezen voor kinderzitjes. 

Toen ik terugkeerde naar Europa, wilden we niet meteen een auto hebben. Ik kon mijn elektrische fiets met regenhoes uit Japan niet meenemen, dus ik was op zoek naar een alternatief voor Europees fietsstoeltje. Ik vond het bij Norokka, een Japans bedrijf, dat regenhoezen maakt voor kinderfietsstoeltjes die ook op de meeste Europese stoeltjes passen. Bovendien is het gemakkelijk mee te nemen in een kleine tas en licht. Dus ik probeerde het en mensen begonnen me er op straat naar te vragen. Dat was de tijd dat ik begon :) en ik hoop dat we ervoor kunnen zorgen dat meer gezinnen minder in de auto stappen en meer op de fiets! 

 

Laat een reactie achter