How to ride a bicycle safely in all seasons?

Onlangs zijn er berichten geplaatst over fietsen in de herfst en winter en ik wil graag onze gedeelde tips en trucs delen. Hopelijk zijn ze nuttig voor jullie :) 

Allereerst hangt het erg af van waar je woont en fietst. Toen ik van Zweden naar Japan en vervolgens naar Polen verhuisde, vond ik altijd dat er een andere aanpak nodig was. 

Hier zijn wat meer universele punten:

1. Fietsonderhoud:

Onderhoud en controle van je fiets voor elke rit, voor mij dus elke dag. Dit heeft bewezen het beste te zijn voor de veiligheid en het comfort van de rit in slechte weersomstandigheden.

Ik controleer, reinig en ontvet + smeer alle onderdelen die het nodig hebben zeer vaak (een keer per putje).

Controleer ook uw banden op kleine voorwerpen die een lekke band kunnen veroorzaken. Blaas ze in meer gladde omstandigheden niet op tot het maximum. Controleer tot slot de remmen en remblokken, deze kunnen sneller slijten als u op heuvelachtig en nat wegdek rijdt. 

Voor meer besneeuwde klimaten zijn banden met noppen geweldig als je het hele jaar door wilt blijven rijden. Uw plaatselijke fietsenwinkel zou de beste voor uw specifieke fiets moeten aanbevelen. 

Voor mijn e-bike nu neem ik de accu altijd mee naar binnen, ongeacht het weer, maar het wordt specifiek aanbevolen voor lagere temperaturen. 

2. Kleding en accessoires

Dit hangt ook heel erg af van je klimaat en je eigen comfort/stijl.

Ik heb geëxperimenteerd en ontdekte dat voor mij het belangrijkste is: basislaag. Interessant genoeg ontdekte ik dit pas in Japan, waar de winter op de meeste plaatsen niet zo streng is, maar omdat de verwarming niet zo goed is, bleef ik de hele dag koud, als ik geen zogenaamde "warmte"-laag had. Ik vond ze Japans Uniqlo en ze zijn tot nu toe bij mij en mijn dochter gebleven en ze kunnen ook in hun Europese winkels worden gekocht.

Bovendien, als het herfst of winter is, breng ik mijn grote poncho (ook mijn mand en stuur) bij me, ongeacht of ik een Gore-tex of een ander jack heb, voor het geval er een stortbui zou komen en die meestal komt, als ik de poncho vergeet! Het is gemakkelijk om het zelf aan en uit te trekken, maar het is inderdaad gewoon een persoonlijke voorkeur, aangezien ik geen fan ben van regenbroeken. 

Als de temperatuur onder de 7-8 graden komt, gebruik ik een merino-sjaal en muts onder de helm en handschoenen, afhankelijk van de temperatuur, dikkere wollen voor 0 en lagere temperaturen. 

Wat de schoenen betreft, werden hoge regenlaarzen en de warme, waterdichte winterschoenen mijn favoriet, maar sommigen vinden de neopreen overschoenen misschien nuttiger. 

Geniet elke dag veilig en langzaam van je rit en voel je vrij om commentaar te geven met je tips! 

TOT. 

Laat een reactie achter